Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FILOSOFIKAFÉ online | Tema: Livstid

29 mars 2023 | 18:00 20:00

Allt levande har en livstid. För några är denna tid lång, för andra kort. För blommor och insekter kanske livet enbart räcker en säsong. Hur lever vi människor i denna oftast ovisst utmätta livstid? Respekterar vi varandras livstid, den tid vi har till förfogande att verkligen leva? Förekommer onödigt lidande och tomma arbetsuppgifter? Hur ger vi tid och rum för varandra?

Format för filosofikaféet: Efter en kort inledning diskuterar gruppen fram olika frågor. En enkel omröstning sker och samtalet fortsätter utifrån den framröstade frågan. Samtalet bygger på nyfikenhet, lyssnande och mod att tänka tillsammans. Inga förkunskaper i filosofi behövs och vi låter alla hänga med. Samtalet kan bli allvarligt eller uppsluppet. Förbered din egen fika.

Du behöver ha laddat ner programmet Zoom innan vi startar. Använd Zoom-kamera + mikrofon under samtalet vilket bidrar till att skapa ett tryggt digitalt rum.

Anslut 5 minuter i förväg (17.55).

Att delta kostar inget.
ANMÄL DIG HÄR

Det finns max 15 platser per gång. Föranmälan krävs senast dagen innan.
Samtalsledare: Åsa Andersson Ett arrangemang av ABF Stockholm, Aspuddens bibliotek och Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis. Välkommen!