5–6 nov UTBILDNING online | Filosofiska samtal med barn och ungdomar

Det här är en kurs för dig som vill vidga din förståelse om vad filosofiska samtal med barn och ungdomar kan vara. Under kursens gång kommer vi att undersöka tankarna bakom olika synsätt på filosofiska samtal och de verktyg som kan användas under ett filosofiskt samtal med barn. Vi kommer att fokusera på samtal, dels som ett verktyg för att frigöra individen, dels som demokratiskt verktyg.

Som deltagare kommer du att få testa olika samtalsverktyg som är tillgängliga för dig som leder filosofiska samtal, samt vilken funktion dessa verktyg har. Kursen är en blandning av kortare föreläsningar och aktiva delar av filosofiska samtal. Du som deltagare kommer både att få erfara och praktisera de filosofiska verktyg vi undersöker.

Efter avslutad kurs erhåller deltagarna ett intyg från Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP). Kursen är en introduktion och meriterande för att bli godkänd som filosofisk praktiker. Mer om kriterier för att bli godkänd av SSFP kan du läsa här. Introduktionskursen är du sedan behörig att gå SSFP:s fortsättningskurser.

FÖRKUNSKAPER
För att gå denna kurs ska du ha gått SSFP:s kurs Introduktion till filosofisk praxis. Här kan boka din biljett till onlinekursen i oktober.

VAD Utbildning
NÄR 5–6 november, 10-16 båda dagarna.
VAR Online
KURSLEDARE Johan Berg, Jonathan Clinton
AVGIFT 2 275 kr, ink moms.

BOKA PLATS HÄR

AVBOKNINGSREGLER

Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart ges ingen återbetalning, men du kan överlåta din plats till någon annan. Kursen genomförs bara vid tillräckligt antal anmälningar.

KURSLEDARE

Kursen leds av Johan Berg (fil. mag.) och Jonathan Clinton (ped. mag.) som tillsammans driver Tänka Noga. De har lång erfarenhet av filosofiska samtal med barn, både som deltagare och samtalsledare.