1. MÖTAS-grupperna syftar till att medlemmar i SSFP ska kunna träffas och filosofera
tillsammans.
2. De filosoferande samtalen görs i SSFP:s anda och varje grupp formulerar formerna för detta.
3. Avsikten är att skapa en kontaktyta för medlemmar, som genom lokal förankring skapar förutsättningar för engagemang och samhörighet. MÖTAS-grupperna är alltså inte lokalgrupper i en traditionell bemärkelse och därför har de inte någon formell struktur. Däremot ska varje MÖTAS-grupp ha en eller flera kontaktpersoner.
4. Medlemsutskottet ansvarar för att ha kännedom om vilka MÖTAS-grupper som finns, vilka som är deras kontaktpersoner samt vilka som ingår i MÖTAS-grupperna.
5. Vill en medlem gå med i en MÖTAS-grupp kontaktar hen Medlemsutskottet som antingen hänvisar till befintlig grupp eller instruerar hur man kan starta en egen. Detta kommuniceras också på SSFP-hemsidan under MÖTAS egen sida.
6. MÖTAS-grupperna skapas av Medlemsutskottet genom att sätta ihop maillistor med intresserade medlemmar som hör till ett visst geografiskt område.
7. Man är med i en MÖTAS-grupp om man är med på gruppens maillista. Gruppen kan sedan välja att samordna sig via någon annan kommunikationskanal (såsom Facebook).
8. Grupperna är öppna för alla medlemmar i SSFP på en ort eller i ett geografiskt område.
9. Medlemsutskottet ansvarar för att hänvisa intresserade medlemmar till grupper som finns i de geografiska områden som medlemmarna är intresserade av.
10. För att vara med i en MÖTAS-grupp behöver man vara medlem i SSFP eftersom det är en intern grupp. Medlemsutskottet och kontaktpersonerna för MÖTAS-grupperna stämmer av kring detta en gång om året.
11. MÖTAS-grupperna uppmuntras till att ta initiativ till aktiviteter för den egna gruppen.
12. Om en MÖTAS-grupp vill ordna någon publik aktivitet ska de ta kontakt med
Medlemsutskottet eller styrelsen för att stämma av idén och eventuellt samordna med föreningens övriga aktiviteter samt få stöd (t ex genom att sprida information, släppa biljetter osv.)
Styrelsen för SSFP