Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

FORTSÄTTNINGSKURS | Forumspel och sokratisk dialog

7 oktober 2023 | 09:00 8 oktober 2023 | 17:00

Kurs i forumspel och sokratisk dialog

Välkommen till en två dagars fortsättningskurs där vi övar oss på sokratiska undersökande samtal med utgångspunkt från forumspel 

Forumspel är en rollspelsteknik för att utveckla förmåga att uppfatta utsatthet och nå ökad handlingskunskap i att förhindra utsatthet som förhåller sig till negativ maktanvändning. I forumspel används dialogiska arbetssätt, såväl verbala som kroppsliga.  Forumspel är en rollspelsvariant av forumteater, Theatre of the Oppressed.  

Sokratisk dialog är en term som både används som ett paraplybegrepp för undersökande och samskapande samtal som präglas av ödmjukhet, mod och lyssnande men kan också användas som benämning på en viss process för att föra dessa undersökande gemensamma samtal på. Denna helg är det det smalare begreppet vi kommer prova på d.v.s. Sokratisk dialog som process. 

FORSÄTTNINGSKURS
Kursen är en fortsättningskurs men förutsätter inte kunskap om filosofi eller att man har tidigare erfarenhet av drama.

Efter avslutad kurs erhåller deltagarna ett intyg från Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis (SSFP). Kursen är en fortsättningskurs och meriterande för att bli godkänd som filosofisk praktiker. Mer om kriterier för att bli godkänd av SSFP kan du läsa här. 
Du ska ha gått SSFP’s introduktionskurs för att vara behörig att gå kursen.

FAKTA
VAD: Fortsättningskurs i filosofisk praxis.
NÄR: 7/10 och 8/10 båda dagarna 09.00-17.00.
VAR: Stockholm irl.
KOSTNAD: 2 275 kr / 1 975 kr (reducerat pris för medlemmar i SSFP – bli medlem här det kostar 100 kr)
ANTAL PLATSER: Max 14 deltagare
PLATS: Ringvägen 76 i Stockholm, T-banestation Skanstull.
LÄRARE: Filosofiska praktikerna Tulsa Jansson och Agneta Josephson.

AVBOKNINGSREGLER: Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart ges ingen återbetalning, men du kan överlåta din plats till någon annan. Kursen genomförs bara vid tillräckligt antal anmälningar.
Sista anmälningsdag: 22/9 2023.
ANMÄL DIG HÄR

Kursledare

Agneta Josephson är dramapedagog med inriktning mot forumteater och forumspel hon är också filosofisk praktiker med en master i den praktiska kunskapens teori från Norduniversitetet, Bodø, Norge och Södertörns högskola. Hon sitter i SSFPs utbildningsutskott. Agneta arbetar främst i offentlig sektor och civilsamhällesorganisationer i Sverige men arbetar också internationellt. 
Läs mer här.
Mer om Agneta.


Tulsa Jansson
 är filosofisk praktiker med fokus på grupper i organisationer och företag. Hennes praktik är influerad av den norska utbildningen i filosofisk praxis (nsfp.no), den franska (IPP), Philosophy 4 Children på Montclair University, The new Trivium (Holland), ICPIC Quebec samt Lou Marinoffs APPA i New York. Förutom uppdrag i företag leder hon öppna filosofikaféer för vuxna, är ordförande för SSFP och har skrivit två böcker om filosofisk praxis. Hon har undervisat i filosofisk praxis sedan 2011. 
Läs mer om Tulsa här: www.philosophyatwork.com